Hairspray – 8 år efter Grease

Selvfølgelig husker du Palsgaard Sommerspils opsætning af ”Grease” – om Danny og Sandie og deres venner på legendariske Rydell High midt i 1950’ernes USA.

Nu får du chancen for at opleve amerikanske teenagere 8 år senere i ”Hairspray” – dels i 1962 i den amerikanske øststatsby Baltimore, dels i 2018 på Danmarks Smukkeste Friluftsscene.

Højt opsat hår og pastelfarver fylder gadebilledet, og den buttede high school-pige Tracy drømmer om at komme med i Corny Collins’ totalt populære tv-dansekonkurrence for meget pæne, meget hvide unge. Hun bliver venner med en flok sorte, som er henvist til danseshowet en enkelt gang om måneden, da der er en speciel ”negerdag”. Og midt i det amerikanske raceoprørs bevægede dage er det så, at Tracy udbryder: ”Jeg synes bare, det er tåbeligt, vi ikke kan danse sammen allesammen”.

Rundt om Tracy møder vi blandt andre hendes mor Edna, der ikke har været uden for en dør siden 1940’erne, hendes lidt skøre far Wilbur, hendes fjollede veninde Penny, den selvoptagede Velma, som er producer på danseshowet, og hendes datter Amber, som danser i showet og ellers er en tro kopi af sin mor, Link, en flot fyr, som Tracy bliver vildt forelsket i – og Seaweed, der er mørkhudet og har en helt speciel dansestil, som Tracy lærer.

Med i dansehowet kommer hun og bliver en del af ”de mange rapfodede dansenumre, der holder 1960’ernes mange skøre dansediller ud i strakte arme og ben”, som Berlingske Tidende skrev i sin anmeldelse, da ”Hairspray” blev spillet i Tivoli i København i 2016.

Og vi røber vel ikke for meget ved at afsløre, at ”Hairspray” ender med et budskab om plads til alle, uanset størrelse og hudfarve. Det sker til muntre musicaltoner, inspireret af 1960’ernes tyggegummipop og dreng-møder-pige-ballader med solid tilsætning af gospel, soul og rhytm&blues.

I amerikansk teenage-ånd, men selvfølgelig med et Palsgaard-twist.

Billetpriser Hairspray 2018

 

Pris incl. gebyr:

 

 

 

1. jan. – 30. april

Rabat 25 kr.

Fra 1. maj
Normalpris
Enkeltbillet 200,- 225,-
Gruppebillet min. 10 personer 185,- 210,-
Børnebillet 3-11 år 120,- 120,-

Børnebilletter koster det samme uanset købstidspunktet.

Klik her for billetter: