Talentet bærer oplevelsen af Rent

Tak for i går.

En anderledes og spændende oplevelse at være tilskuer til Rent i jeres opsætning på Palsgaard.

En fantastisk scene I har bygget op, man kunne nyde at se detaljerne på de mange rum, trapper og stiger der gemte sig bag den slidte facade, stor ros til scenefolkene.

Handlingen er lidt svær at få styr på, men det blev hurtigt glemt på grund af det store og stadigt voksende talent der er blandt deltagerne.

En Mimi der står knivskarpt i spil og stemme, en Roger der spilles med stor passion og en Angel der spilles af Daniel Hersig som virkeligt formår at levere en drag der ikke er en karikatur og ikke er overspillet. Mark Cohen binder fornemt stykket sammen i en sikkert spillet rolle. Joanne og Maureen laver på et tidspunkt et skænderi mellem to kvinder i et heftigt kæresteforhold. Det bliver til en sjov harmonisk duel fremført så det pludselig giver mening at alle replikker i Rent bliver sunget.

Tom Collins der hjerteskærende tager afsked med sin døende Angel får hårene til at rejse sig i en blanding af nydelse over spillet og rædsel over en sygdom som vi næsten i dag har glemt.

Kamp mod kapitalismen i 90´erne personificeret af en fremragende Benjamin, der må stå alene mod alle de forvirrede unge i kvarteret.  Det er tydeligt gennem hele Rent at man har ramt tidens forvirring blandt unge omkring Aids og mode og hele verden udenfor.

Aftenens oplevelse var i høj grad præget af samspillet af hovedrollerne og det helt igennem sublime ensemble.  Det var superflot korsang, harmonier, dans og spil. Flere gange løftede netop ensemblet det hele op, der var store stemmer blandt de mange talenter.

Regnbueflaget blafrede øverst på den flotte kulisse, et symbol på at dette års stykke er broget anderledes og tankevækkende. Tak til jer fordi I har modet til at udfordre de lidt mere traditionelle musical stykker.  Og tak fordi I lykkes med det.

Fortsat god sommer herfra.

Mvh

Erik Vinther