Audition på RENT – næste års forestilling på Palsgaard Sommerspil

Lørdag den 24. november, afholdte Palsgaard Sommerspil audition på næste års forestilling, RENT – en nyere musical skrevet og komponeret af Jonathan Larson.

Musicalen er inspireret af Giacomo Puccinis opera La Bohéme, som Jonathan Larson har givet et moderne løft og fortolket i en gribende rockmusical. Vi befinder os i 1990’ernes New York, blandt en gruppe håbefulde kunstnere og skæve personligheder. Hver især har de deres at kæmpe med, men en ting har flere af dem dog tilfælles, de er HIV-/AIDS-smittede og kæmper med, hvordan de kan få mest muligt ud af deres liv, før det er for sent. Fortællingen strækker sig over et helt år, hvor personerne kommer ud for både op- og nedture, og gennem hele forestillingen vil vi opleve humor, kærlighed, glæde og sorg – en smuk og gribende fortælling om at huske at leve hver dag, som var det den sidste.

 

Audition til næste års forestilling, foregik igen i år, i Håndværkerforeningens teatersal, i Horsens.

Til forestillingen i 2019, skal der besættes i alt 20 roller, hvilket faktisk er et forholdsvis lille skuespillerhold, i forhold til mange af de tidligere forestillinger på Palsgaard Sommerspil.

Mange håbefulde talenter havde tilmeldt sig auditions, og af tre hold kom deltagerne først ind til en danseprøve, hvor de lærte en koreografi på stedet, som fremførtes for panelet, bestående af Instruktør Jens

Frausing, koreograf Jacob Philip Andersen, Kapelmester Rasmus Steenberg og næstformand i bestyrelsen Agnete Bjerg.

Efter danseprøven kom hver deltager individuelt ind til en sangprøve for panelet, og med udgangspunkt i sangprøven og danseprøven, vil panelet finde frem til rollefordelingen på RENT.

 

Efterhånden som deltagerne dukkede op, blev de budt velkommen og fik deres deltagernummer, hvorefter de blev fotograferet og fik taget deres mål, hos nogle af syerskerne, der hvert år er med til at skabe de smukke kostumer. Målene giver systuen mulighed for at gå i gang med kostumefremstillingen, så snart rollefordelingen kendes.

I venteområdet uden for teatersalen, blev der taget god hånd om de fremmødte, af en gruppe frivillige fra Palsgaard Sommerspil. Der var sørget for forfriskninger, humøret var højt, trods spænding og nervøsitet, og snakken gik ivrigt blandt de fremmødte. Mange af de fremmødte kendte hinanden fra dette års forestilling, Hairspray, og andre tidligere forestillinger, mens andre var helt nye og for hvem det derfor var første gang de var til auditions til Palsgaard Sommerspil. Mange af de kendte ansigter var mødt op i forhåbningen om endnu en gang at kunne blive en del af Palsgaard Sommerspil og fordi netop denne forestilling skiller sig ud fra mange andre musicals, både i musikken, men i høj grad også i fortællingen.

Også for de nye ansigter gjorde det sig gældende, at mange havde tilmeldt sig audition til netop denne musical, fordi den skiller sig ud fra mængden og tager vigtige emner op, i en sjov, spændende og gribende fortælling.