Du husker måske det romantiske filmhit ’Ghost’ med Demi Moore og Patrick Swayze i hovedrollerne – du har måske endda set den i biografen tilbage i starten af 1990’erne? Nu har du mulighed for at opleve den igen – ikke på det store lærred i en mørk biografsal, men på friluftsscenen i de smukke omgivelser i Palsgaard Slotspark ved Juelsminde.

I mere end 50 år, har Palsgaard Sommerspil opført lystspil og musicals i Palsgaard Slotspark. Årets forestilling, ”GHOST the Musical”, er baseret på det romantiske filmhit af samme navn. Filmen fik stor succes, da den tonede frem i biograferne verden over i starten af 1990’erne, og i dag er den stadig populær hos mange.

Helt ny musik – og en klassiker
Originalen er ikke en musical, men alligevel går ét stykke musik igen flere gange gennem filmen, nemlig hittet ’Unchained Melody’ af The Righteous Brothers – og dette skønne nummer bliver man selvfølgelig heller ikke snydt for i musicalen. Et enkelt stykke musik er dog ikke helt nok til en musical, og derfor vil man opleve mange andre smukke ballader, store popnumre og meget andet skøn musik, alt sammen skrevet til ’GHOST the Musical’ af Glen Ballard, der var guitarist i popgruppen Eurythmics.

Picnic i Palsgaard Slotspark
Palsgaard Sommerspil kalder sig Danmarks smukkeste friluftsscene, og det er ikke uden grund. Med sin unikke placering i den smukke Palsgaard Slotspark ved Juelsminde, får publikum meget mere end en forestilling. Ikke nok med at de smukke omgivelser skaber en helt særlig ramme og stemning for forestillingen, så har man som publikum også mulighed for at nyde en picnic med familie, venner eller naboer i de smukke omgivelser, inden forestillingsstart. Parken åbner derfor allerede to timer før forestillingen starter, så publikum, med tæpper eller stole og borde under armen, kan finde en hyggelig plet og nyde enten en medbragt picnic eller den tilkøbte picnic, der kan købes sammen med billetten og afhentes ved ankomst.

I parken er også Sommerspillets café, Café Wohlert, hvor publikum kan købe alt fra kaffe, vin, vand og øl, til pølser, is, popcorn og de lækre Palsgaard-muffins bagt på Palsgaard.

Ekstra forestillinger
Palsgaard Sommerspil har i år udvidet spilleperioden med tre ekstra forestillinger, så alle, der lige skal nå hjem fra sommerferie, også kan nå at opleve forestillingen.

De tre ekstra forestillinger spiller tirsdag, onsdag og torsdag i uge 32, og der er stadig ledige pladser på publikumsrækkerne. Så der er rig mulighed for at invitere venner, naboer eller familie med til en aften i de smukke omgivelser og nyde den både smukke og rørende men også sjove forestilling, som ’GHOST the Musical’ er.

En scenografi, der overrasker
Sidste år, under forestillingen ’Spillemand på en Tagryg’ kunne publikum opleve, at der pludselig kom gravsten og døde personer op af scenegulvet, og at én af dem sågar også pludselig lettede flere meter over scenegulvet. At scenen hvert år bygges op fra bunden i det fri i slotsparken, giver mange muligheder for at skabe anderledes og overraskende scenografier. Tidligere har man også benyttet søen, som scenen er placeret ved siden af, i forskellige forestillinger, og flere gange har skuespillerne også bevæget sig rundt blandt publikum. Der opstår altså ofte små overraskelser – og i år er ingen undtagelse. Sommerspillet vil ikke afsløre noget endnu, men forestillingen kommer måske til at gå lidt i ring – og så er der også lige udfordringen med døde personer og deres evne til at gå igennem ting.

Er man blevet nysgerrig på, hvad det er, scenen kan i år, så må man pakke picnickurven og skynde sig at købe billetter på www.palsgaardsommerspil.dk

Du finder pressebilleder her