Mor og datter

”Annie” er det største

Johanne og Karin Misser lover publikum en stor oplevelse i Palsgaard Slotspark – med ”Annie” i centrum. Foto: Palsgaard Sommerspil

Karin og Johanne Misser glæder sig til Palsgaard-udgaven 

Siden 1988 har Karin Misser stået, gået, danset og sunget på Danmarks Smukkeste Friluftsscene i Palsgaard Slotspark adskillige gange.  Med sig på scenen har hun i flere tilfælde haft datteren Johanne. Men deres indtil nu største musical-oplevelse er et andet sted fra:

”Sammen var vi med i ”Annie” på Fredericia Teater i 2006. En god historie og helt fantastisk musik. Sjov og ballade, alvor og eftertænksomhed. En forestilling for børn, unge, voksne og ældre. Bedre bliver det ikke i den genre”, mener mor og datter om Palsgaard Sommerspils 2017-forestilling.

Karin Misser, 51 år, er formand for sommerspillet, og Johanne Misser, 20 år, er efter en længere pause tilbage på scenen som en del af ensemblet i ”Annie”, den musikalske historie om en rødhåret børnehjemspige, der med hjælp fra en flok friske veninder stikker af fra en tyrannisk forstanderinde for at lede efter sine forældre.

I 2006 var ”Annie” Fredericia Teaters 50 års jubilæumsforestilling. Året før havde Karin Misser som abbedisse og Johanne som Gretl været med i Palsgaard Sommerspils hidtil største publikums-succes ”The Sound of Music” – i øvrigt med Johannes storebror Andreas som Gretls storebror Kurt. Derefter sprang Karin Misser fra amatørscenen til det professionelle Fredericia Teater, først ved at gå til audition og få en rolle i ”Skatteøen”, for derefter at blive tilbudt rollen som Grace Farell i ”Annie”, som også kom på turne.

”Ja, der måtte jeg jo til audition for at komme med”, smiler Johanne Misser, som spillede Annies veninde Kate tre måneder og sammen med de øvrige børn holdt skole-pause og fik undervisning undervejs. Hun har været med på Palsgaard, siden hun lå i barnevogn, og i 2004 debuterede hun på scenen i ”Tordenskiold”. I 2007 var hun med som lille Cosette, da Palsgaard Sommerspil havde ”Les Misérables” på programmet.

Siden har hun ikke været på scenen i slotsparken. For mens hendes mor gik fra de skrå brædder til den administrative side af teaterverdenen og via job på blandt andet Fredericia Teater og Mungo Park Kolding i dag er projekt- og produktionsleder på Randers Egnsteater, koncentrerede Johanne sig om sin skolegang, der sluttede med studentereksamen i fjor.

Men sideløbende har hun fået undervisning i både saxofon, klaver og sang, for hendes mål er en uddannelse på musicalakademiet i Fredericia, og hendes mor forstår hende så udmærket.

”I Barrit, hvor jeg kom fra, kunne man godt interessere sig for teater og den slags, men mine forældre regnede bestemt ikke med, det var noget, man kunne leve af. Derfor var det en åbenbaring for mig, da jeg tog springet fra et sikkert job til en usikker teaterverden og faktisk kan leve af det.  Selvfølgelig skal Johanne gå efter sin drøm”, pointerer Karin Misser.

Johanne Misser er på scenen i år, dels for at blive dygtigere, dels fordi årets musical er ”Annie”:

”Jeg har job på Horsens Ny Teater, mens jeg arbejder på at blive god nok til at slippe gennem nåleøjet til musicalakademiet, som optager fire drenge og fire piger hvert år. Og med ”Annie” på plakaten var jeg slet ikke i tvivl om, at jeg skulle være med. For den musical er for mig det største”, konstaterer Johanne Misser.

 Se mere om ”Annie” på palsgaardsommerspil.dk