Palsgaard afholder ekstra audition
– mangler at få besat roller.

Alle roller blev ikke besat ved første audition, og derfor afholder Palsgaard Sommerspil nu en ekstra audition til sommerens musical, ‘Hairspray’.

 

‘Hairspray’ udspiller sig i 1960’ernes USA, hvor raceoprøret ulmer lige under overfladen. Det er de sortes kamp om at blive ligestillet med de hvide. Men som det er nu, har rollelisten ikke den nødvendige etniske mangfoldighed til at skildre netop dén historie.

– Raceadskillelsen er et mørkt kapitel i historien, som vi skal have respekt for. Derfor skal vi også have fat i alle de dygtige folk derude, der kan synge og danse. Og så må de gerne have en anden oprindelse end dansk, siger instruktør Jens Frausing.
Historisk benyttede man sig i 1800-tallet og første halvdel af 1900-tallet af ‘blackface’ på den amerikanske teaterscene. Det gjorde man blandt andet i ‘minstrel-shows’, hvor hvide udstillede sorte. Det stoppede man heldigvis med i 1960’erne, hvor raceoprøret var med til at sætte fokus på sortes rettigheder.
Det er netop historien om forskelsbehandlingen af sorte og hvide, som sommerens musical skal fortælle.
– Vi vil ikke diskriminere ved kun at have folk med dansk herkomst. Men vi vil omvendt heller ikke diskriminere ved udelukkende at søge folk med én bestemt oprindelse eller hudfarve til denne audition. Så vi vil sådan set bare gerne have, at der kommer så mange forskellige mennesker som muligt, siger Jens Frausing.
Helt præcist drejer det sig om de roller og medlemmer af ensemblet, som har afroamerikansk afstamning, men alle der kan synge eller danse opfordres til at komme til audition, uanset hudfarve. Audition foregår 13. marts kl. 20 på Allégade 16A i Horsens. Man kan læse mere og tilmelde sig på www.palsgaardsommerspil.dk