Med premiere på ’Troldmanden fra Oz’ 29. juli bliver årets musical ikke uden restriktioner. Men der skal stadig spilles musical i
Palsgaard Slotspark, forsikrer sommerspillet.

Selvom årets forestilling ikke bliver uden corona-restriktioner, skaber den politiske aftale om afholdelse af større arrangementer alligevel ro i maven hos Palsgaard Sommerspil.

Med en langsigtet aftale er det nemlig klart, hvad der kræves af sommerspillet, der i år opfører musicalklassikeren ’Troldmanden fra Oz’.

– Det var en stor lettelse at stå op tirsdag morgen til en plan for, hvordan vi kan afholde
sommerspillet. Det giver en ro i maven for os at vide, under hvilke forhold vi kan invitere
publikummer ind, siger formand Thrine Nørgaard.

Tredje fase af den politiske aftale, der træder i kraft 14. juni, gør det muligt at samle 1.000 siddende gæster udendørs. Samtidig vil der være krav til om, at publikummer kan fremvise coronapas, og at foreningen udarbejder en sundhedsplan.

– Vi har med vores billetsystem rigtig gode muligheder for at holde styr på, hvor mange vi lukker ind. Desuden er vi er klar til at tjekke coronapas i indgangen, så jeg føler mig helt overbevist om, at vi kan leve op til, hvad der kræves af os, forsikrer Thrine Nørgaard.

Prøver med restriktioner
Det er dog ikke kun kravene til afviklingen af selve forestillingerne, der fylder i foreningens bevidsthed lige nu. For med under tre måneder til premiere er prøverne godt i gang. Selvom forsamlingsloftet har givet lidt ekstra grå hår i hovedet på instruktør Jens Frausing, så er prøveplanerne gået op.

– Det har da været lidt af et puslespil, men heldigvis har vi fået det til at gå op. Skuespillerne og jeg er mest af alt bare glade for, at vi trods alt kan mødes i mindre grupper, for det har vi alle virkelig savnet, siger Jens Frausing, der med undtagelse af et par år har været instruktør hos Palsgaard Sommerspil siden 2001.

Sidste år betød coronaen, at sommerspillet var nødt til at udsætte ’Troldmanden fra Oz’, der i stedet blev udskudt til 2021. I stedet valgte sommerspillet at opføre en kavalkade af musicalhits under navnet ’Lyden af Sommerspil’, der endte med at blive en stor succes.